
Bilder til salgs
Bilder fra kolleksjonen "Morten under vann"
I utgangspunktet er alle mine bilder til salgs. Men for å gjøre det litt enklere for deg som er interessert, så har jeg laget en kolleksjon med bilder hvor jeg har valgt ut noen av mine absolutte favoritter! Samtidig som jeg prøver å vise litt bredde i hva som finnes og hva jeg tar bilde av under vann.
Denne kolleksjonen har jeg kalt "Morten under vann". Dette er noen av mine beste bilder fra under vann fra de siste årene. Alle bildene er tatt i Norge. Denne kolleksjonen ble til i forbindelse med min deltakelse i VM 2025, da jeg ønsket å stille ut og selge noen av bildene i et forsøk på å skaffe litt penger for å hjelpe til med finansieringen for min deltakelse. På min første utstilling, som jeg også kalte "Morten under vann", solgte jeg hele 14 bilder!
Men alle bildene er fortsatt tilgjengelig for å kjøpe! Er du interessert i å kjøpe et eller flere av mine bilder, fyll ut kontaktskjemaet nedenfor. Eventuelt kan du kontakte meg på en annen måte om du ønsker hjelp med valg av bilde, materiale, størrelse eller annet.
Ønsker du å lese mer om utstillingen den fysiske trykk her: Soloutstilling: Morten under vann
Mer informasjon om størrelser, pris, materiale med mer, finner på siden for bestillingsskjemaet.
Trykk på knappen under for å komme til bestillingsskjemaet.

Spis eller bli spist, den sterkeste vinner. Her har en stor brennmanet fanget en mindre blåmanet. Med sine vakre kontraster og komplementære farger, vant dette bildet gull i NM i undervannsfoto i 2024!

Tidløse og vakre. Maneter har eksistert i havene i over 500 millioner år. Og av disse er brennmaneten er det største av alle nesledyr. I tillegg til å være en av verdens lengste arter, med tentakler som kan bli over 30 meter lange!

Fryktet av badere, elsket av undervannsfotografer. Det er noe hypnotisk med å studere brennmanetens sakte bevegelser der den driver av sted i havet.
Disse bildene kan leveres som to separate bilder, eller som et bilde med begge manetene på (se bildegalleri i bunn av denne siden)

Klamremaneten er en veldig liten manet, som kan være vanskelig å se, men som kan «brenne» kraftig og gi kraftige smerter og hudreaksjoner. Arten ble etablert i Norge på 1920 tallet, men har blitt vanligere de siste årene.

Undervannskulpturparken NEXUS består av skulpturer lagd av Jason Decaires Taylor som ble senket under vann i 2018. Dekket av marint liv lever og utvikler skulpturene seg kontinuerlig og bidrar til å rense Oslofjorden

Undervannskulpturparken NEXUS består av skulpturer lagd av Jason Decaires Taylor som ble senket under vann i 2018. Dekket av marint, liv lever og utvikler skulpturene seg kontinuerlig og bidrar til å rense Oslofjorden.

Pluragrotta er Norges, og Nord-Europas, største vannfylte grotte og ligger ved Mo I Rana. Grotten er et populært mål for grottedykkere. Langt inn i fjellet finnes det ikke noe naturlig lys, så alt må tas med av dykkerne selv.

MF Melderskin ble bygget i 1963 som en bilferge. Etter mange års tjeneste ble den på 90 tallet gjort om til restaurantskip. Fergen sank under opphugging i 2014 i drammensfjorden, og er i dag et flott vrak å dykke på!

Det er et stort miljøproblem med båter som blir forlatt og som synker. Denne skøyten sank i desember 2022 ved Sandvika, og i flere år kunne man se masten stikke opp av vannet. Men i 2025 knakk masten, og vraket er derfor ikke lenger synlig på overflaten.

Denne lille blåstålen poserte perfekt da jeg tok dette bildet av en klynge dødmannshender på en sjøkabel under NM i undervannsfoto 2022. Det var så perfekt at bildet fikk NM gull og vant klassen for «Vidvinkel uten dykker»

Taskekrabber er snaddermat for mange og er ikke trygge fra dykkere. Denne hadde gjemt seg i en liten skog av sjøpung, også kjent som sekkedyr. Et dyr som er veldig bra på å f iltrere og på å rense vannet! Krabben fikk være igjen på bunn.

Taskekrabber er snaddermat for mange og er ikke trygge fra dykkere. Denne hadde gjemt seg i en liten skog av sjøpung, også kjent som sekkedyr. Et dyr som er veldig bra på å f iltrere og på å rense vannet! Krabben fikk være igjen på bunn.

Hummeren er elsket av mange som et realt festmåltid. Men Bestanden er under hardt press. I 2023 er det estimert at det ble fisket opp rundt 400.000 individer.

En hummer i sitt naturlige habitat. Denne har gravd seg ut en liten hule i mudderet under et lite berg. Når jeg er ute og dykker, kan individer av hummere ofte møtes gang på gang, dykk etter dykk, i den samme hulen. Om de overlever hummerfiskesesongen.

Dette bildet av et litt forfjamset blåskjell, ble til under, og vant gull i NM i undervannsfoto i 2024. Temaklassen dette året var «undervannsfjes», og etter kreative gode råd fra min kone og etter mye leting, fant jeg dette fjeset mitt i en klynge blåskjell.

Nakensneglen er ofte omtalt som havets sommerfugl. Med stor variasjon mellom artene, som ofte er fargerike, er det lett å forstå! Bare i Norge har vi over 120 arter! Avbildet er en Limacia clavigera.

Med over 2000 arter er kutlinger en av de største familiene av fisker, de finnes i over hele verden. De er veldig tallrike, men ofte veldig små. Gjerne ikke mer enn et par centimeter. De sees ofte på stranden, pilende av gårde over sanden, når man skal ut å bade.

Denne eremittkrepsen lever i et felleskap med en anemone, som vokser på skjellet dens. Anemonen beskytter eremittkrepsen ved å skyte ut tentakler med nesleceller, og til gjengjeld får anemonen spise restene av måltidet til eremittkrepsen.

Når det nærmer seg parringstid for eremittkrepsen, holder hannen ofte fast i hunnen, for å sikre at han kan parre seg med henne når hun forlater skallet sitt.

Småflekket rødhai er en av haiartene som er vanlig langs norskekysten. Denne haien ble observert ved Sjøstrand i Asker, en veldig populær badeplass. Men slapp av! Haien er ufarlig for mennesker og spiser bare bløtdyr, små krepsdyr og lignende.

Tareskogen er et av de viktigste økosystemene vi har på kloden vår, og de er ekstremt produktive. Ikke minst er det fantastisk vakkert landskap å sveve over!